Waar zijn de Kroningsdeksels met Willem-Alexander en Maxima in onze gemeente?

In 2013 heeft het bedrijf Aquafix-Milieu uit Mijdrecht aan alle (toen 408) gemeenten kosteloos een speciaal ontworpen en geproduceerd gietijzeren putdeksel aangeboden, met silhouetten van Willem-Alexander en Máxima, ter gelegenheid van de troonswisseling. De suggestie werd gedaan om deze putdeksels een plaats te geven “op het dorps- of stadsplein”.
Bijna alle gemeenten hebben dit putdeksel in ontvangst genomen en een plaats gegeven nabij hun gemeentehuis, waardoor het deksel vaak op een centrale plaats te vinden is. Een aantal gemeenten heeft er voor gekozen het deksel in een straat te leggen met de naam van Willem Alexander, zoals de Koning Willem Alexander Boulevard in Maassluis of de Willem Alexanderplaats in Hellevoetsluis, of ook wel in straten die vernoemd zijn naar andere leden van het koningshuis. Soms is dit met enig ceremonieel gepaard gegaan, onder aanwezigheid van de lokale pers.
Maar waar de deksels precies liggen is niet altijd bekend en er is zeker geen landelijk overzicht van. In juli 2020 is Lex van Rootselaar begonnen met een inventarisatie van deze ‘kroningsdeksels’. Inmiddels zijn er zo’n 250 gelocaliseerd.

Hoe zit het met de gemeente Krimpenerwaard? De actie dateert van voor de gemeentelijke herindeling van 1 januari 2015, dus er zouden meerdere exemplaren te vinden moeten zijn, in Nederlek, Bergambacht, Ouderkerk, Schoonhoven en Vlist.
Er zijn nu drie deksels gelocaliseerd, in Ouderkerk, Lekkerkerk en Stolwijk. Waar zijn de deksels van Schoonhoven en Bergambacht ?

afbeelding adrescoordinaatcoordinaat
Stolwijk - Kerkplein51.97159144.7710219
Ouderkerk aan de IJssel - Catharina-Amaliahof51.93361514.6383733
Lekkerkerk achter het Gemeentehuis51.89699704.6855246
Schoonhoven ?
Bergambacht ?